Oprimizare pentru motoare de cautare(SEO)

Cateva lini de urmat pentru cei incepatori in SEO

Folosirea meta tagului title

Creaza un titlu unic si care sa reflecte continutul pagini

Indica titlul pagini folosind tagul title

Titlul unei pagini spune atat vizitatorului cat si motorului de cautare despre continutul pagini. Tagul < title > se adauga in sectiunea header a pagini si trebuie creat cate un titlu unic pentru fiecare pagina in parte.

Continutul tagului titleeste afisat de catre motoarele de cautare.

Titlul pagini principale acasa poate conrine numele wesite-ului, numele ataceri, plus alete informatii cum ar fi locatia, sau produsele si serviciile pe care le prezintati sau vindeti in pagina principala.

Folosirea meta tagului description

Daca in titlu putem scrie cateva cuvinte sau o propozitie in sectiunea description puteam scrie o fraza care sa reprezinte sumarul pagini,

Acest tag description este important Google sau alte motoare de cautare.

Folosind meta tagului descriptionoferim motoarelor de cautare posibilitatea sa caute atat in continutul site-ului cat si in description atunci cand un utilizator cauta astfel marind sansele ca site-ul tau sa fie afisat printre primele in lista rezultatelor intoarese utilizatorului.

Imbunatatiti structura URL-urilor

Creind categori descriptive si denumire ale fisierelor sugestive nu numai ca te va ajuta sa iti organizezi websiteul mai bine dar poate sa duca la o mai buna indexare a documentelor de catre crawlerele motoarelor de cautare. Deasemenea puteti crea cu usurinta linkuri pritenoase usor de retinut pentru cei care doresc sa creeze o legatura catre documentele, paginile tale.

Folositi cuvinte in url-uri - cuvintele relevante continutului pot ajuta utlizatori internauti sa retina mai usor si isi aminteasca cu usurinta site-ul tau.

Folositi o singura versiune a unei legaturi catre un document.

Creaza un site usor de navigat

Navigarea este forte importanta pentru motoarele de cautare.

Cu cat vizitatori gasesc mai usor continutul de care au nevoie tot asa si motoarele de cautare incearca sa inteleaga rolul unei pagini in contextul site-ului.

Permite inlaturarea unei parti din link. Uni utilizatori pot naviga in alte moduri decat se obisnueste asa ca trebuie sa anticipezi si aceata posibilitate.

Creaza doua sitemap-uri unul pentru vizitatori si unul pentru motoarele de cautare.

Ofera un continut si servicii de calitate